Tong den Vise Drage og andre fortællinger

Eventyrsamling af Mogens Sørensen

Coverbillede til samlingen En samling af mine eventyr og fantasynoveller, to af dem Travhesten og Pakæslet og BogPeter og Slaphans har været brugt i folkeskolens undervisning. Titelhistorien er en kortroman om to meget forskellige drager, som mødes i forbindelse med begivenheder omkring oprør mod en tyrannisk kejser. Den ene, Tong, der bor fast i kejserdømmet, er opvokset i den tradition, at drager skal lære menneskene visdom og godhed og ikke må gøre dem noget ondt. Den anden, Baff, er fra et andet land, hvor dragerne samler skatte og vogter over dem i deres hule. Han er hyret af kejseren for at hjælpe med at kæmpe mod oprørerne, men Tong er overbevist om, at han kan lære tyrannen, at mildhed varer længst. Det viser sig ikke at være så let, som Tong har troet, og da dragerne bliver venner med en fattig kunstnerfamilie udvikler det sig i en retning, som ingen af dem havde forestillet sig.

Derudover indeholder den også en historie, der foregår i det samme drageunivers om en dreng og en ridder, der tager med en drage for at standse en oversvømmelse, to dyrefabler om mobning og intolerance, en troldehistorie der er en kærlig parodi på gamle folkeeventyr og et eventyr om de græske guder, der ikke forstår menneskers holdninger.


"Mogens har en glimrende fortællestil og det er en fryd at læse bogen. Jeg vil give bogen 9 ud af 10 stjerner." Magasinet Himmelskibet, marts 2016.

Gratis læseprøve i PDF eller ePub.

Trykt version print-on-demand: 179,95 kr. E-bogsversion til 89,95 kr. Lydbogsversion for 75 kr.